Den norske seksjonen

Den norske seksjonen ved Lycée International har eksistert siden 1984. Seksjonen tilbyr undervisning på alle trinn i grunnskolen og videregående skole. Seksjonen følger norske læreplaner i fagene norsk, samfunnsfag, historie og geografi, og elevene har 6-8 skoletimer per uke avhengig av klassetrinn. Den norske seksjonen er en liten avdeling på en stor internasjonal skole. Elevtallet ved seksjonen ligger på ca. 50 fra grunnskole til og med videregående.

Alle elvene ved den norske seksjonen må være norske statsborgere. Våre elever er barn av norske eller norsk-franske familier som bor i Parisområdet for kortere eller lengre tid. Felles for disse familiene er at de ønsker å gi barna en tospråkelig opplæring der den norske identiteten til elevene får en sentral rolle. Den tospråkelige opplæringen krever en ekstra innsats fra både elever og foreldre. Familier som velger Lycée International må se på det som et familieprosjekt der tospråkligheten står i sentrum både hjemme og på skolen.

Samarbeidet mellom skole og hjem, mellom lærerne og mellom hvert lands seksjon gir gode muligheter til å ivareta våre norske tradisjoner, og å lære om andres kultur og læremåte.

Den norske seksjonen har små klasser på hvert trinn. Undervisningen er lagt så nært opp til norsk pedagogikk som mulig med vektlegging av elevdeltakelse og samarbeid. På den måten vil en eventuell videreføring av skolegang i Norge forløpe problemfritt.

Vår norske målsetting

Vi ser det som en viktig oppgave gjennom undervisningen og kulturelle aktiviteter å formidle norsk kulturarv, språk og samfunn. Vi følger norske læreplaner i de fagene vi tilbyr.

Vi legger vekt på

At elevene integreres og trives i skolens internasjonale miljø samtidig med at deres nasjonale identitet stimuleres. Å støtte våre elever gjennom tett oppfølging og tilpasset opplæring. Elvene våre skal så langt det lar seg gjøre følge norske læreplaner av lærere med norsk kompetanse og erfaring.

Faglig utvikling og trivsel

Lycée International tilhører gruppen av de mest velrenommerte skolene i Frankrike, og blir år etter år kåret til en av de beste skolene i landet. Den er kjent for sitt gode faglige nivå og en gjennomføringsprosent til på 100 %. Hvert år blir flere av våre elever tatt opp som studenter ved noen av verdens beste universiteter. Skolen stiller høye krav til elevene på alle trinn, men spesielt på lycée-nivå. Hverdagen for elevene kan være krevende med flere timer per uke og mer hjemmearbeid enn i vanlig norsk skole. Vi gjør oppmerksom på at særlig matematikkundervisningen i Frankrike ligger på et høyere nivå enn i Norge. Undervisningen og kravene til arbeidsdisiplin gir elevene faglige utfordringer. Skolen passer ekstra godt for faglig motiverte elever. Det tilbys et læringsmiljø med høy kvalitet og med fokus på hver enkelt elevs faglige og personlige utvikling og trivsel. På Lycée International legges det dessuten vekt på at elevene får sosiale og kulturelle opplevelser utenfor undervisningen. Det arrangeres derfor jevnlig ekskursjoner og kulturelle utflukter, og skolen gir elevene mulighet til å drive med idrett, teater og musikk.

Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre din opplevelse, analysere bruk av siden og tilpasse innhold. Ved å fortsette å bruke nettsiden vår, samtykker du til bruken av cookies.