Sportsaktiviteter

Aktivitetstilbudet i området er svært allsidig, både når det gjelder sport og kultur. I skogene rundt byen er det flotte stier for både sykling og turer til fots, og om man ser bort ifra de tradisjonelle nordiske vinteridrettene, finner man så å si alle idrettsgrener innen rimelig avstand. I begynnelsen av september har alle kommunene i området egne, felles påmeldingsdager «forum d’assosiations» der alle idrettslag, musikkskoler, teatergrupper og andre organisasjoner er representert.

Tilbud ved Lycée International

På skolen finnes det mange sportsaktiviteter tilknyttet Assosiation Sportive for elevene ved Collège og Lycée. Disse aktivitetene ledes av gymlærerne og er kun åpne for skolens elever. De ulike aktivitetene er basketball, rugby, volleyball, dans, fitness, badminton, klatring, golf, futsal og terrengløp. Dette er et rimelig alternativ sammenlignet med aktiviteter utenfor skolen, og hvert år arrangeres det en sportstur i slutten av skoleåret. De siste årene har disse henholdsvis vært fjellturer og surfecamp ved kysten.

Tilbud i Saint-Germain-en-Laye og omegn

Det er et yrende idrettsliv i området og det er et stort utvalg av mulige altiviteter som for eksempel fotball, golf, ridning, judo, turn, svømming,
friidrett, tennis, dans, ballett, fekting, bowling, accrobranche («klatring i trær») og mye mer.

Det finnes flere golfbaner i området, blant annet i Fourqueux, Saint-Germain-en-laye, Chambourcy og Noisy-le-Roi. For de som foretrekker å trene innendørs har senteret Club Oxygen både felles gruppetrening og tradisjonelle treningsapparater. Friskis og Svettis tilbyr både innendørs gruppetrening og stavgangsgrupper i skogen. Fotballaget Paris Saint Germain (PSG) er byens stolthet, og deres treningsanlegg ligger ved Stade Municipal Georges Lefèvre. I tillegg til flere fotballbaner for klubbens yngre medlemmer finner en også en friidrettsbane, landhockeybane, rugbybane og flere tennisbaner her.

Svømmehaller finnes blant annet i Saint-Germain-en-laye, Le Pecq, Sartrouville, Chatou og La Celle Saint Cloud.

Grafikkelement i rødt av en som driver med klatring
Accrobranche

Det finnes flere klatreparker i området både utendørs og innendørs.

Grafikkelement i rødt av en som spiller basket
Basket

Basket er en av idrettene som tilbys i AS på Lycée International. I tillegg er basketball godt representert i Saint-Germain-en-Laye  gjennom flere aktive klubber som fremmer sporten blant både unge og voksne. 

TUESG Basket

www.asfourqueux.fr/basket-ball

Grafikkelement i rødt av en som danser
Dans

I Saint Germain en Laye finnes det flere danseskoler som tilbyr et bredt spekter av dansestiler. Disse skolene tilbyr et bredt utvalg av danseklasser for alle aldersgrupper og ferdighetsnivåer, fra nybegynnere til viderekomne dansere. For mer detaljert informasjon om klasser, tider og priser, kan du besøke skolenes nettsider eller kontakte dem direkte. Det finnes også ballet- og danseskoler ved kulturskolene og konservattoriene i de ulike kommunene. Her er et lite utvalg:

Centre Chorea: Centre Chorea fokuserer på klassisk dans og tilbyr også moderne jazz-dans. De tilbyr kurs for både barn og voksne.

L’atelier Des Arts Sceniques: Denne skolen tilbyr kollektivundervisning i klassisk dans, rytmisk dans, gymnastikk, samt coaching hjemme og både gruppe- og privatundervisning.

Accordanse

Kulturskolen i Mareil-Marly

Grafikkelement i rødt av en som spiller fotball
Fotball

I tillegg til Lycée International sine egne fotballlag finnes det mange muligheter i området. Den mest kjente klubben er nok PSG og deres fotballakademi.

Rett ved skolen ligger fotballbanen til AS Fourqueux. En annen aktuell klubb i nærområdet er FC Saint Germain

Grafikkelement i rødt av en som spiller golf
Golf

Det er et rikti utvalg av golfbaner i Yvelines. Man finner alt fra mindre korthullsbaner med 9 hull til det store nasjonale anlegget i Saint Quentin en Yvelines.

Fourqueux

Golf de Jouyenval (Chambourcy)

Saint-Germain-en-Laye

Saint Nom la Brèteche

Noisy le Roi (9 hulls kortbane)

Rueil-Malmaison (9 hulls)

Feucherolles

Villennes sur Seine

Saint Quentin en Yvelines

Grafikkelement i rødt av to som utøver judo
Judo

Judo er en populær sport i Saint-Germain-en-Laye, og byen har flere velrenommerte judoklubber som tiltrekker både unge og eldre utøvere. En av de mest kjente klubbene er Stade Saint Germanois Judo Club, som tilbyr et bredt spekter av treninger fra nybegynnere til konkurranseutøvere. Klubben er kjent for sitt sterke fokus på teknikk, disiplin og fellesskap, og har en aktiv tilstedeværelse i lokale og regionale konkurranser. 

www.stgermain-judo.com

www.asfourqueux.fr/judo

Grafikkelement i rødt av en som spiller rugby
Rugby

As ved skolen tilbyr også rugby. I tillegg finnes det  flere rugbyklubber i området, inkludert klubben  MLSGP Klubben tilbyr både ungdoms- og voksenlag og har en sterk lokal tilhengerskare. Rugbykulturen i Saint-Germain-en-Laye er preget av fellesskap og sportsånd, og klubbene spiller en viktig rolle i å fremme sporten blant både unge og gamle i regionen.

  •  
Grafikkelement i rødt av en som spiller tennis
Tennis

Tennis er en populær sport i Frankrike, og området rundt Saint Germain en Laye tilbyr flere gode muligheter for tennisentusiaster. I nærheten av Saint Germain en Laye finner du flere tennis klubber som tilbyr ulike fasiliteter og programmer for spillere på alle nivåer:

Tennis Club des Loges: Denne klubben har et imponerende utvalg av baner, inkludert 9 utendørs grusbaner, 5 utendørs baner med betongdekke, 3 utendørs resinbaner, og 4 innendørsbaner med teppetekke. De tilbyr også en rekke kurs for både barn og voksne. Klubben har også fasiliteter for padel, en raskt voksende sport som ligner på tennis.

Tennis Club Saint Germain Bel Air: Dette er en mindre klubb som tilbyr 3 utendørsbaner med syntetisk gress og 2 innendørs resinbaner. De tilbyr også et minitennisområde og en treningsvegg. Klubben har et koselig klubbhus og tilbyr medlemskap til en rekke aldersgrupper.

Tennis Club de Fourqueux: Denne klubben er kjent for sitt sterke fokus på tennis for både barn og voksne, og tilbyr forskjellige treningsprogrammer. Med 6 baner, inkludert 2 innendørs resinbaner, 2 utendørsbaner med kunstig grus og 2 utendørs betongbaner, er det en klubb som passer for spillere som søker et variert tilbud.

Grafikkelement i rødt av en som driver med turn
Turn

L’Olympique Gymnaste Club de Villepreux (OGCV) er en idrettsklubb i Villepreux som fokuserer på gymnastikk og fitness. Klubben tilbyr aktiviteter som apparatturn, fitness, og stavgang. De har et bredt spekter av programmer for forskjellige aldersgrupper og nivåer. For mer detaljert informasjon om klubbens tilbud, kurs, timeplaner og påmelding, kan du besøke deres offisielle nettside: OCGV Villepreux

USS i Sarttouville tibyr også babygym, apparatturn, fitness og freestyle.

Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre din opplevelse, analysere bruk av siden og tilpasse innhold. Ved å fortsette å bruke nettsiden vår, samtykker du til bruken av cookies.