Kulturaktiviteter

Kunst og kultur i Saint-Germain-en-Laye og omegn

Det finnes et stort mangfold av kulturaktiviteter i området som inkluderer alt fra ballett, teater, kurs i astronomi, keramikk, tegning, blomsterbinding til kurs i skotsk folkedans og mye mer. I bysentrum arrangeres i løpet av året utendørs operaforestilling, flere ulike festivaler og ulike markeder. På kvelden den 13. juli er det stort fyrverkeri i slottsparken akkompagnert av musikk. Den 21. juni hvert år arrangeres det i hele Frankrike Fête de la Musique og i hele byen står gatemusikanter på nesten hvert hjørne og underholder de fremmøtte. Også i de nærliggende kommunene rundt Lycée International arrangeres det årlige byfester som er verdt å få med seg.

Eksempel på aktiviteter:

La Clef i Saint-Germain-en-laye tilbyr blant annet musikk- og dansekurs, språkkurs i fransk og engelsk, teater, tegne- og skulpturkurs.

• Ved Conservatoire à Rayonnement Departemental Claude Debussy har man musikk-, danse- og dramaundervisning.

Accueil International er en av de ikke-kommersielle organisasjonene i området. De har konversasjonsgrupper i fransk, kokkekurs, utflukter til Paris og Versailles, museumsbesøk, foreldre- og barngrupper og andre kulturelle aktiviteter med mer.

Det nasjonale arkeologiske museum i Saint-Germain-en-Laye 

Musée Maurice Denis i Saint-Germain-en-Laye, for eksempel, er dedikert til symbolistisk og Nabi-kunst.

• Museet i Château Monte Christo hvor Alexandre Dumas bodde og skrev sine kjente verk

• Butikken Zodio i Chambourcy arrangerer de bake og kokkekurs for små og store.

• Kulturskolene i Mareil Marly, Fourqueux og Chambourcy har også et bredt tilbud.

AKtiviteter i Yvelines

Yvelines er kjent for sin rike kultur og historie, tilbyr en rekke kulturaktiviteter som passer for alle interesser. Yvelines tilbyr et bredt utvalg av kulturarrangementer. Det finnes mange konsertsaler og teatre som regelmessig arrangerer et variert program av live forestillinger, inkludert klassisk musikk, moderne konserter og teaterproduksjoner.

L’ile de losisirs i Saint Quentin en Yvelines er et flott turområde og tilbyr mange ulike aktiviteter som klatring, riding, bading, sykling, kano og mye mer

Nettsider med gode tips:

Det er selvfølgelig umulig å gi en komplett liste over det store utvalget kulturelle aktiviteter like utenfor Paris, men her er noen gode forslag i grei avstand fra Saint-Germain-en-Laye som egner seg for barnefamilier:

Severdigheter og attraksjonsparker i Ile de France

Château Versailles

Slottet i Versailles ligger ca 15 km fra Saint-Germain-en-Laye. Det et av verdens mest berømte slott og et mesterverk av fransk barokkarkitektur. Dette praktfulle slottet og dets hager er et symbol på det absolutte monarkiets makt og prakt i det 17. og 18. århundre under Ludvig XIV, Ludvig XV, og Ludvig XVI. I Versailles kan man se den spektakulære Speilsalen, en lang, blendende korridor dekorert med speil og utsøkte lysekroner, hvor mange viktige historiske hendelser fant sted. Det er også mulig å besøke kongens og dronningens private leiligheter, og få et innblikk i det daglige livet til monarkene. Slottets kapell er et arkitektonisk mesterverk og var et viktig senter for hofflivet.  Versailles er berømt for sine store og detaljerte hager, som inkluderer kunstige innsjøer, fontener, skulpturer, og intrikate blomsterbed. De mindre slottene Grand Trianon og Petit Trianon ble brukt som private tilfluktssteder for kongen og dronningen. I tilknytning til Petit Trianon ligger en liten, kunstig pittoresk landsby som ble bygget for Marie Antoinette, og som hun brukte for å unnslippe det formelle hofflivet. Versailles tilbyr en dyptgående titt inn i det franske monarkiets storhetstid.

For barn tilbyr Cité des Sciences et de l’Industrie en rekke spesialiserte utstillinger og aktiviteter designet for å vekke nysgjerrighet og læring gjennom lek og interaktivitet. Et av høydepunktene er ‘Cité des Enfants’, et dedikert område spesielt utformet for barn i alderen 2-12 år. Dette området er delt inn i to seksjoner: en for 2-7-åringer og en annen for 5-12-åringer, hver med aktiviteter og utstillinger tilpasset deres utviklingsnivå.

Bilde av slottet i Versailles og en fontene
Bilde av Torneroseslottet i Disneyland Paris

Disneyland Paris

Disneyland Paris liggeri Marne la Vallée øst for Paris. Det er en av Europas mes kjente fornøyelsesparker og har omlag 15 millioner besøkende hvert år. Disneyland Paris består av Disneyland Park og Walt Disney Studios.

I parkene finner man attraksjoner for barn og voksne i alle aldre. For de minste barna er nok Fantasyland mest aktuelt, mens de litt eldre barna vil nok tiltrekkes av det nylig åpnede Avengers Campus i Walt Disney studios.  Det er mulig å treffe på kjente figurer fra Disneys verden og se på ulike parader og spektakulære show. Parkene er spesielt dekorert til Halloween og Jul, men hver årstid har sin sjarm.

I tillegg til de restauranter og butikker man finner i de to nevnte parkene, ligger det i området Disney Village en stor kino, en rekke restauranter og butikker som er åpne for alle uten å måtte kjøpe billett til parken.  Disneyland Paris holder åpent hver dag hele året.

Cité des Sciences et de l'industrie

Cité des Sciences et de l’Industrie, ligger i tilknytning til Parc de la Villette i Paris, og er Europas største vitenskapssenter og en ledende destinasjon for pedagogisk og kulturell underholdning. Dette moderne vitenskapsmuseet, kjent for sitt innovative design og interaktive utstillinger, har som mål å gjøre vitenskap og teknologi tilgjengelig og spennende for alle aldersgrupper, inkludert barn.

For barn tilbyr Cité des Sciences et de l’Industrie en rekke spesialiserte utstillinger og aktiviteter designet for å vekke nysgjerrighet og læring gjennom lek og interaktivitet. Et av høydepunktene er ‘Cité des Enfants’, et dedikert område spesielt utformet for barn i alderen 2-12 år. Dette området er delt inn i to seksjoner: en for 2-7-åringer og en annen for 5-12-åringer, hver med aktiviteter og utstillinger tilpasset deres utviklingsnivå.

Reklameplakat for museet Cité des sciences & de l'industrie i Paris
En modell av et slott i parken France Miniature

France Miniature

France Miniature ligger i Élancourt i Yvelines og er en unik og fascinerende attraksjon i Frankrike. Denne parken er kjent for å være den største miniatyrparken i Europa og gir besøkende en unik mulighet til å oppleve Frankrikes geografiske og arkitektoniske mangfold i miniatyrformat.

Mer de Sable

Fornøyelsesparken Mer de Sable Mer de Sable, som ligger i Ermenonville, nær Paris, er en unik fornøyelsespark i Frankrike kjent for sitt sand- og villvest-tema. Parken ble åpnet i 1963 og er spesielt kjent for sin imponerende beliggenhet i et naturlig sanddynelandskap, noe som gir den en særegen og spennende atmosfære.

Bilde av slottet i Rambouillet

Rambouillet

Parken og slottet i Rambouillet  er en historisk eiendom kjent for sin vakre arkitektur og pittoreske omgivelser. Slottet i Rambouillet, opprinnelig bygget på 1300-tallet som en festning. Det har tjent som residens for mange franske konger og presidenter.

Rundt slottet ligger en praktfull park med turstier, en kunstig innsjø og blomsterrike hager. Slottet og parken i Rambouillet tilbyr besøkende en unik blanding av historie, kunst og naturskjønnhet, og er et populært reisemål for de som er interessert i fransk historie, arkitektur og hagekunst. I byen ligger også Rambolitrain, et lite, men hyggelig modelljernbanemuseum

Monets hager i Giverny

Monets hager i Giverny  ligger ca 1 time fra Saint-Germain-en-Laye. Monets hager er verdenskjente for sin skjønnhet og for dens rolle som inspirasjon for Claude Monet, en av de mest berømte impresjonistiske malerne. Monet bodde og arbeidet i Giverny fra 1883 til sin død i 1926. I løpet av denne tiden skapte han noen av sine mest kjente verker, inspirert av de hagene han designet og pleiet.

I dag er Giverny et pilegrimsted for kunstelskere og gartnere. Besøkende kan vandre gjennom de samme stiene som Monet gjorde, oppleve de skiftende fargene og lyset som inspirerte hans kunst, og se huset hvor han bodde og arbeidet. Monets hager i Giverny er ikke bare en vakker hageopplevelse, men også et dypt innblikk i impresjonismens verden og den kunstneren som hjalp til med å definere den.

Bilde av broen i Monets hager i Giverny
Bilde fra et lysshow i dyreparken i Thoiry

Thoiry

Slottet og dyreparken i Thoiry  også kjent som Thoiry ZooSafari, ligger i hjertet av Yvelines-departementet i Frankrike, nær Paris. Parken ble åpnet i 1968 og var en av de første safariparkene i Europa. I safaridelen av Thoiry kan besøkende kjøre gjennom store, åpne områder hvor dyrene som løver, elefanter, giraffer, neshorn og mange andre arter lever relativt fritt. Denne opplevelsen gir en unik mulighet til å observere dyrene i et mer naturlig miljø enn i tradisjonelle zoologiske hager.

I tillegg til safarisonen, har Thoiry en tradisjonell zoologisk hage hvor besøkende kan gå og se et bredt utvalg av dyr fra hele verden, inkludert sjeldne og truede arter. Parken er også engasjert i bevaringsarbeid og deltar i internasjonale avlsprogrammer for å hjelpe til med å bevare truede arter. En av de mest bemerkelsesverdige attraksjonene i Thoiry er det spektakulære slottet, Château de Thoiry, som ligger i hjertet av parken. Slottet er åpent for besøkende og tilbyr en fascinerende innsikt i Frankrikes historie og arkitektur.

Jardin d'Acclimatation

Jardin d’Acclimatation ligger i det 16. arrondissementet i Paris, Det er en historisk fornøyelsespark og hage som har vært en elsket del av Parisisk kultur siden den åpnet i 1860. Parken strekker seg over 20 hektar og tilbyr en unik blanding av kulturelle aktiviteter, natur, og fornøyelsesattraksjoner, noe som gjør den til et ideelt sted for familieutflukter.

I tilknytning til Jardin d’acclimatation ligger museet Fondation Louis Vuitton. Museet fokuserer på moderne og samtidskunst og har både permanente og midlertidige utstillinger. Samlingen inneholder verker av anerkjente kunstnere fra det 20. og 21. århundre.

Parc Asterix

Asterix-parken ligger litt nord for flyplassen CDG langs motorveien A1.  Fornøyelsesparken er basert på de berømte franske tegneseriene om Astérix, noe som gir en unik og sjarmerende atmosfære.

Besøkende kan forvente en blanding av høyhastighets berg-og-dal-baner, familievennlige karuseller. Noen av de mest populære attraksjonene inkluderer «Tonnerre de Zeus», en av Europas største tre-berg-og-dal-baner, samt «Goudurix» og «Oziris» som begge er heftige berg-og-dal-baner kjent for sine mange looper.

I tillegg til spennende turer, tilbyr Parc Astérix også live forestillinger, blant annet gateteater og stuntshow, som gjenskaper scenarier fra Astérix-serien.

Stade de France

Stade de France, er Frankrikes nasjonalstadion og et av Europas mest ikoniske sports- og underholdningsarenaer, beliggende i Saint-Denis, like nord for Paris. Stadionet ble offisielt åpnet i 1998 og er kjent for sin imponerende arkitektur og multifunksjonelle design. Med en kapasitet på over 80 000 tilskuere, er Stade de France det største stadionet i Frankrike og et av de største i Europa. Det ble bygget for å huse FIFA Fotball-VM i 1998, og her ble finalen spilt, hvor Frankrike vant sitt første verdensmesterskap. Utover sport, brukes Stade de France også for store konserter og offentlige arrangementer. Med sin avanserte lyd- og lyssystemer, har stadionet vært vertskap for noen av verdens største musikkstjerner og band.

Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre din opplevelse, analysere bruk av siden og tilpasse innhold. Ved å fortsette å bruke nettsiden vår, samtykker du til bruken av cookies.