Innføringsklasser

Elever som kommer til skolen uten tilstrekkelige forkunnskaper i fransk blir det første skoleåret plassert i egne franske klasser. Skolen er derfor et godt tilbud for familier som for en kortere eller lengre periode skal bosette seg i Frankrike.

Français spécial-klassene (FS) er spesielle innføringsklasser med intensiv franskundervisning på hvert klassetrinn fra 10ème / CE1 (2.trinn) til og med 2nde (VG1). Disse klassene har færre elever og undervises av særlig kvalifiserte lærere. Målet for undervisningen er at man i løpet av skoleåret får elevene opp på et faglig nivå i fransk, noe som gjør dem i stand til å følge en normal fransk klasse det påfølgende skoleår. Elever som begynner i 11ème / CP (1. trinn) starter i ordinære klasser og følger lese- og skriveopplæring sammen med sine medelever.

Opplæringen i fransk språk er progressiv, men følger en stadig raskere rytme. Da de øvrige fagene på timeplanen, f.eks. matematikk, også undervises på fransk, stilles det store krav til elevenes konsentrasjonsevner, arbeidsmetoder og tilstedeværelse. Selv kortere fravær kan gi problemer med å ta igjen undervisningen.

FS-klassene er sammensatt av elever fra forskjellige nasjoner og med forskjellig nivå i fransk. FS-lærerne deler ofte opp klassene i grupper etter elevenes nivå. Matematikk- og fysikklærerne underviser etter normale fagplaner, men går langsommere fram i starten.

Overgangen til en alminnelig fransk klasse det påfølgende år kan være krevende, men lærerne tar ofte hensyn til eks-FS-elever det første året. De fleste av elevene klarer denne utfordringen bra, mens noen trenger lengre tid.

Elevene blir vurdert også etter innsats og motivasjon, ikke bare faglig progresjon. Det er viktig for elever, som allerede behersker et annet fremmedspråk (engelsk, tysk) å kommunisere med medelevene på fransk så snart som mulig, slik at språket blir et naturlig redskap i hverdagen. Hvis ingen av foreldrene behersker fransk, kan det i visse tilfeller anbefales at få leksehjelp utenfra.

Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre din opplevelse, analysere bruk av siden og tilpasse innhold. Ved å fortsette å bruke nettsiden vår, samtykker du til bruken av cookies.