Aktiviteter ved Lycée International

Lycée International er en fantastisk skole når det gjelder kulturtilbud. Gjennom skoleåret kan både elever og foreldre være med på teater, dans, konserter, kunstutstillinger, foredrag, utflukter og annet. Blant skolens aktiviteter finner vi også teater, jazzorkester, kor, debattklubben MUN; sjakklubb og en matematikklubb for elevene på videregående.

Hvert år arrangeres et fantastisk julemarked hvor hver seksjon selger tradisjonelle juledekorasjoner, samt mat og drikke fra hjemlandet. Dette markedet er viden berømt, og mange kommer langveis fra for å kjøpe bl.a. norske håndarbeidsvarer!

Et annet spennende arrangement er skolens sommeravslutning, Lycée en Fête. Her opptrer elever og lærere med musikk og dans fra de forskjellige landene de representerer, og alle seksjonene tilbyr mat og drikke fra hjemlandene. Enkelte områder på skolen forvandles samtidig til loppemarked hvor elevene kan selge brukte leker og bøker.

Alle seksjonene har i tillegg egne tilstelninger, og den norske seksjonen arrangerer tradisjonell norsk juletrefest i desember og St. Hansfeiring i juni. 17. mai feires hvert år i samarbeid med Sjømannskirken i Le Vésinet.

På Lycéet er det 2 biblioteker, ett for barneskolen og ett for ungdomsskolen og videregående, med en stor samling bøker, blader og filmer både på fransk og de respektive seksjonsspråkene. Takket være de mange og varierte tilbudene ved Lycée International, får elevene god kjennskap til både egen og andres kultur.

I begynnelsen av skoleåret kan nyankomne foreldre delta på Check in 2 France, et veldig nyttig todagers introduksjonskurs med ulike forelesere i fransk skole- og dagligliv i regi av foreldreforeningen Apeli.

Logo til foreningen Association Sportive

Association Sportive

På skolen finnes det mange sportsaktiviteter tilknyttet Assosiation Sportive for elevene ved Collège og Lycée. Disse aktivitetene ledes av gymlærerne og er kun åpne for skolens elever. De ulike aktivitetene er basketball, rugby, volleyball, dans, fitness, badminton, klatring, golf, futsal og terrengløp. Alle aktivitetene møter andre skoler i løpet av året for varierende konkurranser, og kan kvalifisere seg helt til regionsmesterskapet i hvilken som helst av de tilbydte sportene. Dette er et rimelig alternativ sammenlignet med aktiviteter utenfor skolen, og hvert år arrangeres det en sportstur i slutten av skoleåret. De siste årene har disse henholdsvis vært fjelltur til Alpene og Jurafjellene og en «surfetur» til kysten ved Bordeaux.

Logo til foreningen Foyer Socio-Éducatif

Foyer Socio-Éducatif

Le Foyer Socio-Éducatif tilbyr mange forskjellige muligheter innen kunst og kultur for elevene. Blant disse finner du l'Option Théâtre for VGS elever, VOX koret, Filmklubben Cinématrix for VGS studenter, jazzband, klassisk orkester og mer, som regi, kostymedesign, videoreportasje osv. Miljø og bærekraft: Barneskolens bærekraftge miljøklubb Klubben for solidaritet og bærekraftig utvikling Introduksjon til birøkting (med JYM, birøkteren) Vitenskap og strategi : The Brain project (vitenskapelig verksted) Backgammonklubb

Logo til foreningen MUN

MUN

Debattklubben Model United Nations (MUN) lar unge mennesker delta i en simulering av FN. Deltakerne oppdager hva internasjonale forhandlinger er, må fremme menneskerettigheter, samtidig som de utvikler kommunikasjonsevner for å opprettholde internasjonale relasjoner i simuleringen.

Logo til foreningen CVL

CVL

CVL ved Lycée International refererer til "Conseil de la Vie Lycéenne," som er et studentråd på Lycée-nivå. Dette rådet gir elevene mulighet til å delta aktivt i skolens liv og bidra til beslutningsprosesser. Medlemmene i CVL, som vanligvis velges av studentene, arbeider med å fremme studentenes interesser og er involvert i organiseringen av ulike skoleaktiviteter og prosjekter. De fungerer som en bro mellom studentene og skolens administrasjon, og sikrer at studentenes stemme blir hørt i viktige saker som angår skolens daglige drift og utvikling.

Logo til foreningen MDL

MDL

La MDL er en elevorganisasjon som fungerer som et samlingspunkt og et aktivitetssenter for elevene på VGS. Organisasjonen er designet for å fremme studentdeltakelse og engasjement i skolelivet. La MDL drives av studentene selv, med veiledning fra skolens ansatte. Dette gir en studentene en plattform til å utvikle sine organisatoriske ferdigheter, jobbe i team, og bidra positivt til skolemiljøet og lokalsamfunnet. MDL arrangerer en rekke aktiviteter for studenter gjennom året, blandt annet La Fête des Terminales, Karneval, bakesalg for organisasjoner som UNICEF, loddsalg for Leger Uten Grenser, Konsert for Sidaction, organisering av blodgivningskampanjer og mye mer.

Foot Intersections

Foreldredrevet fotballklubb for alle elever ved Lycée International i regi av Club International. Det fins både jente- og guttelag, men det er vesentlig større antall gutter som melder seg opp. Guttelagene er delt opp etter seksjoner, som gjør det mulig for skolen å arrangere kamper gjennom året der de forskjellige seksjonene spiller mot hverandre, men også et event vi kaller le Tournoi des Étoiles, der alle lagene konkurrerer i slutten av mai om hvem som er best av alle.

Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre din opplevelse, analysere bruk av siden og tilpasse innhold. Ved å fortsette å bruke nettsiden vår, samtykker du til bruken av cookies.