Baccalauréat Français International

I 2020 ble en stor ny reform innført på lycée-nivå i Frankrike. Fra og med skoleåret 2023/2024 tilbyr Lycée International og den norske seksjonen den nye Baccalauréat Français International (BFI). BFI er en spesielt krevende variant av den franske avgangseksamenen. I tillegg til de to eksisterende norske fagene, Språk og Litteratur og Historie og Geografi ble det innført et tredje seksjonsfag, «Connaissance du Monde (CdM)», på norsk «Kjennskap til verden». I dette faget vektlegges muntlig kompetanse og kommunikasjon da elevene skal forberede en tverrfaglig muntlig presentasjon som en del av sitt forskningsprosjekt knyttet til den nye fagdisiplinen. Dette har ført til en økning av vektingen av de norske seksjonsfagene i programmet til 41 prosent av samlet karakter, mot tidligere 26 prosent (OIB).

Norsk språk og litteratur - ACL + LVA

For elevene i den norske seksjonen regnes norsk som første fremmedspråk (LVA), men nivået ligger på morsmålsnivå og gir en vesentlig høyere uttelling til eksamen enn LVA på andre franske skoler. Elevene følger norsk læreplan i Språk og Litteratur (ENL) og undervises av seksjonens lærere fire timer per uke.

I FAGET JOBBER VI MED:

Norsk språk og grammatikk

Litteraturhistorie fra middelalder frem til vår tid

Norsk litteratur med blant annet tekster fra kjente verk av Ibsen og Bjørnson, dikt av Wergeland og Welhaven til et utvalg av nyere norsk skjønnlitteratur.

Den avsluttende eksamen i Språk og Litteratur (ACL/ENL) vil gi koeffisient 20, 10 poeng for skriftlig eksamen og 10 poeng for muntlig eksamen.

 * ACL = Norsk språk og litteratur         * LVA = 1. fremmedspråk

Historie og geografi - DNL

Undervisningen i historie og geografi foregår i samarbeid med de franske lærerne. De ulike emnene i læreplanen i historie og geografi (ENH) er fordelt mellom de franske og de norske lærerne, og elevene har to timer undervisning gitt av en fransklærer og to timer gitt av en lærer fra seksjonen per uke.

Pensum inneholder emner fra både fransk og norsk læreplan i historie og geografi. Historiepensum dekker perioden fra antikken frem til i dag. I geografi ser vi blant annet på metropolisering, globalisering og internasjonale organisasjoner.

Selv om undervisningen er tospråklig avlegges de avsluttende eksamener i faget på norsk både skriftlig og muntlig.

Avsluttende eksamen i historie og geografi (DNL/ENH) vil gi koeffisient 20, 10 poeng for skriftlig eksamen og 10 poeng for muntlig eksamen.

* DNL = historie og geografi

Kjennskap til verden - CdM

Elevene i Norsk Seksjon skal i løpet at VG2 (1ère) og VG3 (Terminale) utarbeide et eget, individuelt forskningsprosjekt. I Norsk Seksjon vil elevene få to timer undervisning i CdM – Kjennskap til verden per uke, undervist av seksjonslærere.

Undervisningen i Kjennskap til verden vil blant annet fokusere på studier av ulike problemstillinger og dagsaktuelle spørsmål knyttet til det å leve i en moderne, globalisert verden. Elevene skal jobbe både selvstendig og samarbeide i grupper.

De vil få muligheten til å utvikle sine undersøkende og utforskende evner. Samtidig som de vil utvikle bevisstheten rundt kildekritikk.

Dybdestudien gir elevene muligheten til å se nærmere på et samfunnsaktuelt tema som interesserer dem. De vil også kunne lære seg å ta personlig initiativ og utvikle sin selvstendighet.

Seksjonslærerne skal følge opp og veilede elevene underveis i deres forskningsarbeid, og hjelpe dem med å finne en aktuell samarbeidspartner i Norge. Avsluttende eksamen vil bestå av en muntlig presentasjon som skal vurderes internt i seksjonen og som har koeffisient 20.

Å samhandle med en profesjonell partner i Norge, vil ikke bare gi dem en bedre forståelse av viktige aspekter ved det norske samfunnet, men elevene vil også få muligheten til å utvikle profesjonelle kommunikasjonsferdigheter, blant annet gjennom å gjennomføre intervjuer. På den måten vil et slikt prosjekt hjelpe dem til å forberede seg på høyere utdanning og sin framtidige karrierevei.

 * CdM = Samfunnsfag

Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre din opplevelse, analysere bruk av siden og tilpasse innhold. Ved å fortsette å bruke nettsiden vår, samtykker du til bruken av cookies.