Foreldreengasjement og dugnadsarbeid

Hele Lycée International er preget av et sterkt foreldreengasjement. Det gode miljøet på skolen skyldes i stor grad foreldrenes dugnadsinnsats, deres deltakelse på kulturarrangementer, ekskursjoner og markeringer, bidrar på en flott måte til dette.

Seksjonen har et godt samarbeid med Sjømannskirken i Frankrike og bruker ofte lokalene i Dronning Sonjas kirke- og kultursenter, som ligger i Le Vésinet, som er en av nabokommunene til Saint-Germain-en-Laye, til våre juleverksted og andre hyggelige sammenkomster.

Julemarked og sommerfest på Lycée International

Hvert år holdes det to store arrangementer på skolen der alle seksjonene har sine stander der de selger tradisjonell mat og andre spesialiteter fra sitt hjemland.

Disse arrangementene er dugnadsbaserte og alle foreldre ved seksjonen forventes å delta i dette arbeidet. I løpet av høsten samles de norske foreldrene jevnlig for å lage juledekorasjoner og andre ting som kan selges på julemarkedet. De norske strikkeproduktene er alltid veldig populære produkter. Samlingene gir også en god mulighet til å skape samhold i foreldregruppen.

Velkomstpiknik og foreldrefrokost

Rett etter skolestart i september arrangeres en velkomstpiknik for de nye familiene. Dette er en møteplass der nye og gamle familier kan treffes og gir de nyankomne en god mulighet til å bli kjent med andre foreldre.

Foreldrefrokosten legges til en onsdag i ukene etter skolestart. Her kan de nye foreldrene stille spørsmål og få hjelp til både skolerelaterte og andre hverdagslige utfordringer de måtte ha.

Juletrefest, 17. mai og St. Hans

Seksjonen har tre store sammenkomster i løpet av året.

Juletrefesten arrangeres som regel onsdagen den nest siste uken før juleferien starter. Dette er en hyggelig feiring der elevene opptrer med sang og skuespill, vi spiser god mat, går rundt juletreet og vanligvis kommer nissen på besøk.

17. mai arrangeres på Sjømannskirken i Le Vésinet. Foreldrene ved skolen har tradisjonelt vært ansvarlige for barnelekene, men hele arrangementet er dugnasdsbasert. Her møtes ca. 400 nordmenn til feiring av nasjonaldagen. Vi går i 17.mai-tog, spiser pølser, vaffler og is. Ambassadøren og Russen pleier å holde tale og elevene ved seksjonen bidrar til underholdningen. Husk at elevene må be om fri fra skolen hvis 17. mai faller på en skolehverdag.

Seksjonens sommerfest legges vanligvis til St. Hans. Det er et hyggelig måte å avslutte skoleåret på der både små og store kan treffes før sommerferien.

BFI - seremoni

I juli arrangerer Apeli den høytidelige seremonien for avgangselevene ved Lycée International. For å få til dette store arrangementet er de avhengige av dugnadshjelp fra alle seksjonene. 

Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre din opplevelse, analysere bruk av siden og tilpasse innhold. Ved å fortsette å bruke nettsiden vår, samtykker du til bruken av cookies.