Foreldreorganisasjoner ved Lycée International

Apeli

Logo til foreningen Apeli

APELI er skolens foreldreforening på Lycée International

Hovedoppgaver:

• Stadig forbedre skolemiljøet og sikre barnas velvære

• Sørge for og fremme skolens internasjonale ånd.

• Bevare det unike internasjonale skoletilbudet og BFI-diplomet.

Hver seksjon på Lycée International har sin egen foreldreforening («Norlangue» for den norske seksjonen). I tillegg kreves det etter fransk lov at foreldrene er representert i den franske delen av undervisningen. Alle foreldre har mulighet til delta i representantutvalget som holdes årlig i oktober. APELI’s vedtekter krever at en representant fra hver seksjon skal velges av deres foreldreforening til å sitte i APELI’s styre. Norlangues representant blir utnevnt av  generalforsamlingen.

APELI (Association des Parents d’Elèves du Lycée International) har som formål å veilede elever og foreldre og forbedre livet på Lyceet. Foreningen har ingen politisk eller religiøs tilknytning. Denne foreningen er verken profittbasert, eller forbundstøttet. APELI representerer foreldrene i alle nødvendige skoleinstanser : ‘Conseils de classe’ evalueringsmøter hvert kvartal via ‘PEC’-foreldre (Parents d’Elèves Correspondants) ; ‘Conseil d’Administration’ Styremøter ; ‘Comité pour l’éducation à la santé et à la citoyenneté (CESC)’ instans som har fokus på pedagogiske prosjekter, helse og velvære ; ‘Conseil de Vie Lycéenne (CVL)’ studentrådet ; ‘Conseil de discipline’ ordensråd.

Gjennom hele skolegangen fungerer APELI som viktig kommunikasionsledd mellom skoleadministrasjonen, elevene og foreldrene: feks. forandringer i timeplanen, skolekalenderen, nye skoleprosjekter, skolebussrutene og sikkerhetskjøreregler rundt skoleområdet. APELI står for flere større arrangementer som Åpent hus («Journée d’Accueil» ) i august, studiemessen «Carrefour des Etudes et Métiers» i desember og BFI-seremonien for avgangselevene og deres familier i juli. APELI publiserer «Guide de la rentrée»’ i september. Ytterligere informasjon kan finnes på nettsiden  www.apeli.org eller ved å oppsøke Apeli sitt kontor på skolen. 

Club International

Logo til foreningen Club International

Club International er en foreldreforening på Lycée International, der alle seksjoner er representert. Foreningen arrangerer fester og aktiviteter for foreldre og barn f.eks Marché de Noël (julemarked), Lycée en fête (sommermarked) konserter, kinofremvisning m.m. Alle inntekter Club International får inn kommer elevene til gode.

Club International Club er en forening dannet av foreldre til elever fra de 14 seksjonen ved Lycée International og dets partnerskoler.

Club International blir drevet at frivillige foreldreI tillegg til å være ansvarlig for skolens fotballklubber og turneringer, arrangerer Club International hvert år ulike aktiviteter ved Lycée International der de ulike seksjonene kan vise frem sine respekive lands tradisjoner knyttet til mat og kultur. 

Club International har egen stand på julemarkedet og Lycée en Fête der de selger sine populære skolegensere og andre Lycée International – effekter.

Bilde av en gruppe som danser flamenco med publikum som sitter rudt på Lycée en fête
Lycée en Fête

I slutten av mai arrangeres den store sommerfesten, Lycée en Fête på skolen. Her stiller de ulike seksjonene opp med matstander, underholdning og andre morsomme aktiviteter. Elevene på skolen kan selge brukte leker og klær på loppemarkedet. Dagen avsluttes med trekning i det store lotteriet der det er  mange flotte premier. De mest populære premiene er i tillegg til den ettertraktede hovedpremien de ulike seksjonenes kurver som inneholder  tradisjonelle produkter fra seksjonens hjemland. 

Mamas
Mamas & Papas

Club International arrangerer de tradisjonelle konsertene til «The Mamas & Papas» og «Voyage Musical»

The Mamas & Papas har to årlige forestillinger. En høstkonsert med  «klassisk» musikk og en vårkonsert i form av en «kabaret». Alle artistene er foreldre til elever ved Lycée International.

Club International arrangerer også konserter under konseptet Voyage Musical med profesjonelle komponister og musikere fra hele verden som representerer deres kultur i musikk, poesi og bilder. Disse konsertene etterfølges av en konferansedebatt med kunstnerne om deres verk i politisk og historisk kontekst.

Friskis & Svettis

Bilde av matstanden til den norske seksjonen på julemarkedet ved skolen
Marché de Noël

I slutten av november arrangeres det store julemarkedet, Marché de Noël på skolen der alle seksjonene har sine stander der de selger produktwe, tradisjonell mat og andre spesialiteter fra sitt hjemland. Julemarkedet gir et godt innblikk i de andre seksjonenes juletradisjoner og er verdt et besøk.

Den norske seksjonen selger små og store  juledekorasjoner, stikkede produkter og andre hjemmelagede varer som foreldrene har laget i løpet av høsten. 

foot
Foot Intersections

Foreldredrevet fotballklubb for alle elever ved Lycée International i regi av Club International. Det fins både jente- og guttelag, men det er vesentlig større antall gutter som melder seg opp. Guttelagene er delt opp etter seksjoner, som gjør det mulig for skolen å arrangere kamper gjennom året der de forskjellige seksjonene spiller mot hverandre, men også et event vi kaller le Tournoi des Étoiles, der alle lagene konkurrerer i slutten av mai om hvem som er best av alle.

https://football-intersections.com/

Sport (16)
Film Intersections

Club International organiserer filmvisninger for alle elever på Lycée International. Visningene finner sted i Agora. De ulike seksjonene presenterer en film fra sitt land i originalversjon med franske undertekster. Dette gir et innblikk over deres kultur, historie eller daglige liv.

Før  visningen tilbys vanligvis en lett servering der alle kan  hygge seg sammen og snakke om det de skal se.

Logo til foreningen Check in 2 France
Check in 2 France

Check in 2 France er et seminar for familier som er nye i Frankrike. Dette seminaret gir en god innføring i hvordan skolen fungerer og man kan få gode tips som kan være nyttige i hverdagen.

Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre din opplevelse, analysere bruk av siden og tilpasse innhold. Ved å fortsette å bruke nettsiden vår, samtykker du til bruken av cookies.