Veien videre etter lycée

Etter fullført videregående skole fra Lycée International er mulighetene åpne for elever ved den norske seksjonen. Noen av våre elever velger å starte direkte med høyere utdanning i Norge, Frankrike eller andre land, mens andre velger å ta ett år på folkehøgskole i Norge før de fortsetter sin utdanning. Alle avgangselever ved Lycée International må uavhengig av hvilke andre planer de har for videregående utdanning søke om opptak til en skole i Frankrike via plattformen Parcoursup, som er tilsvarende Samordna Opptak i Norge. Apeli arrangerer hvert år en utdanningsmesse for elevene ved Lycée International der både tidligere elever, foreldre og utdanningsinstitusjoner deltar.

Studere i Norge

Hver år drar ca halvparten av våre avgangselever til Norge for å studere videre. De siste tiåret har vi sendt studenter til Norges Handelshøgskole, NTNU, Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo, Universitetet i Bergen, Oslomet – Storbyuniversitetet, BI og Universitetet i Oslo.

Offentlige høyskoler og universiteter i Norge er gratis. Dette gjør høyere utdanning tilgjengelig for alle og reduserer den økonomiske belastningen på studenter. Norske utdanningsinstitusjoner forventer at studentene tar et stort ansvar for egen læring. Dette innebærer betydelig tid brukt på selvstudium, lesing, og utforskning av fagstoffet utover det som dekkes i forelesningene. Denne tilnærmingen er designet for å utvikle kritisk tenkning, selvstendighet, og faglig dyktighet. Bruken av digitale plattformer og ressurser er utbredt, og mange institusjoner tilbyr online forelesninger, diskusjonsfora, og tilgang til digitale læringsressurser for å støtte studentenes selvstendige arbeid. Det norske utdanningssystemet verdsetter og fremmer selvstendighet og initiativ hos studenter, og ser på utdanning som en helhetlig prosess hvor studentene aktivt bidrar til egen læringsreise.

De fleste studiesteder i Norge har et livlig studentmiljø med et bredt utvalg av organisasjoner, klubber og sosiale arrangementer. Dette gir studenter muligheten til å engasjere seg i ulike interesser, utvide sitt sosiale nettverk, og utvikle verdifulle ferdigheter utenfor klasserommet. De ulike studentsamskipnadene i Norge kan gi hjelp til bolig og tilbyr omfattende støtte- og velferdstjenester, inkludert helse- og rådgivningstjenester til studenter.

Samordna Opptak

Samordna Opptak håndterer opptaksprosessen for de fleste universiteter og høyskoler i Norge. Gjennom Samordna Opptak kan studenter søke på ulike studieprogrammer ved flere institusjoner med én felles søknad. Søknadsfristen for de fleste utdanningene er 15. april. Dersom man ikke har norsk BankID må man bestille MinID for å kunne logge inn på Samordna Opptak sine sider. 

Samordna Opptak har en egen side for søkere som har tatt videregående i Frankrike. Her finner du omeregningstabell for franske karakterer, hvilke andre krav som gjelder og hvilken dokumentasjon man må legge ved i søknaden.

Norske høgskoler utenfor Samordna Opptak

BI er en av de største og mest anerkjente private høyskolene i Norge. BI tilbyr et bredt spekter av utdanningsprogrammer på både bachelor-, master- og doktorgradsnivå, med fokus på forretningsrelaterte fag som økonomi, ledelse, markedsføring og organisasjonsvitenskap. Skolen er kjent for sin sterke tilknytning til næringslivet og legger vekt på anvendt forskning og praksisorientert undervisning. BI har flere campuser i Norge, med hovedcampus i Oslo. Skolen tiltrekker seg også mange internasjonale studenter og har et globalt perspektiv i sin undervisning og forskning.

Søknader sendes direkte til BI via deres nettside

Utdanning.no

utdanning.no gir en oversikt over de ulike utdanningstilbudene som finnes i Norge. De har blant annet oversikt over ulike Folkehøgskoler, og Universiteter og høgskoler

Studere i Frankrike

Parcoursup er en online plattform i Frankrike som brukes for opptak til høyere utdanning etter videregående skole. Denne plattformen lar franske studenter, og de som har fullført fransk videregående utdanning, søke på ulike universitets- og høyskoleprogrammer. Prosessen innebærer at studentene registrerer seg, velger ønskede studieprogrammer og sender inn søknader. Deretter blir de rangert basert på ulike kriterier, som for eksempel karakterer, og får tilbud om studieplasser basert på disse rangeringene. 

Studere i Utlandet

Flere av våre tidligere elever har valgt å fortsette sin utdannelse i land som Storbrittania eller Nederland. For mer infomasjon om andre studieland enn Noreg og Frankrike sjekk ut nettsiden til ANSA

Lånekassen

Dersom man velger å studere i Norge, vil man kunne søke om støtte fra Lånekassen. Støtten kan gis delvis i form av stipend og lån avhengig av studentenes situasjon. Det stilles enkelte krav til studieprogresjon og gradsoppnåelse for å få stipend.  Det er også mulig å søke om støtte for de som velger å studere i Frankrike eller andre land forutsatt at utdanningsinstitusjonen er eller blir godkjent av  Lånekassen. Flere av våre tidligere elever har fått godkjent sine søknader om støtte fra Lånekassen til studier i eksempelvis Frankrike. Mer informasjon finner dere på Lånekassens nettsider. For å kunne logge inn på Lånekassen sine sider må man enten ha norsk BankID eller bruke MinID koder, som kan bestilles her.

NB! For å  få støtte fra Lånekassen forutsettes det at studenten har norsk bankkonto. Å opprette bankkonto kan ta litt tid og det kan derfor være lurt å starte prosessen tidlig. Ikke alle banker godtar at søkeren har utenlandsk adresse og krever at man legger ved bekreftelse på støtte fra Lånekassen. Det er mulig å søke støtte fra Lånekassen først og senere legge til bankkontonummeret på Lånekassen sine sider etter at man har fått opprettet bankkontoen.

Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre din opplevelse, analysere bruk av siden og tilpasse innhold. Ved å fortsette å bruke nettsiden vår, samtykker du til bruken av cookies.